Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 1 9 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy niski poziom procentowy może wskazywać na problemy z tarczycą?

chciałabym się poradzić o wyniki TSH, FT3, FT4: TSH 1,79 zakres 0,27-4,20, FT3 2,76 zakres 2,57 - 4,43, FT4 1,11 zakres 0,93-1,7. Ostatnio na wizycie lekarz powiedział mi, że wyniki są w porządku. Natomiast wyczytałam na stronie, że bierze się również wartość procentową, która u mnie wynosi odpowiednio: dla FT3 10,7% a dla FT4 23,38%.ATG jest poniżej 10IU/ml a ATPO 9,1 w skali 0-34 U/ml. w jaki sposób mam interpretować wyniki? Czy niski poziom procentowy może wskazywać na problemy z tarczycą?
KOBIETA, 27 LAT 10 miesięcy temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety