Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 6 4 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy po wstrzyknięciu preparatu Volume princess usta wrócą do normy?

Witam w marcu 2015 mialam podany preparat Volume princess w usta niestety zostal zle podany jak sie okazalo w śluzówkę. Do dziś odczuwam gulkę w ustach ktora nadal jest widoczna.We wrzesniu 2016 wstrzyknieto mi 1 ml Reyoungel Derm sadzilam ze uda sie tym sposobem wyrownac nierownosci na ustach. Niestety. Gulka jest mniejsza ale nadal jest, falbanka na ustach rownież.Co moglabym zrobić ? czy czas bedzie najlepszą metodą na powrot do normalnosci ust czy w ogole wrócą jeszcze do poprzedniego stanu
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Witam najlepiej będzie skonsultować się u certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej.

Certyfikowany lekarz medycyny estetycznej. Prowadzi Klinikę Medycyny Estetycznej.
0

Po wypełnieniu ust kwasem hialuronowym usta rzadko wracają do stanu poprzedniego( chyba że podano niewielką jego objętość lub była to tylko rewitalizacja ust kwasem nieusieciowanym).W innych sytuacjach usta pozostają zmienione mniej lub bardziej. Voluma należy do najtwardszych wypełniaczy. "Gulka" o której Pani pisze może być zwłóknieniem jakie powstało po injekcji kwasu ale może być to tzw ziarniniak , który powinien być usunięty chirurgicznie.Najlepiej udać się do lekarza który wykonywał zabieg aby ten ocenił problem czasem warto zrobić USG takiej zmiany przed kolejną interwencją, Pozdrawiam Katarzyna Mudel

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy