Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 3 0 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy powinnam się zgłosić do endokrynologa?

Mam 25 lat. Planuję zajść w ciążę, lekarz zlecił mi badanie TSH. Oto moje wyniki: TSH 3,180 µIU/ml (norma 0,270-4,200) FT3 4,07 pg/ml (norma 2,00-4,40) FT4 1,30 ng/dl (norma 0,93-1,70) Anty-tpo < 1,0 IU/ml (norma 0,00-5,61) Co można powiedzieć o moich wynikach? Czy powinnam się zgłosić do endokrynologa?
KOBIETA, 26 LAT 11 miesięcy temu

Przyszła matka z papierosem

Dzień dobry,

przy staraniu się o dziecko wynik TSH najlepiej gdyby był niższy od obecnego. Proszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym.

Pozdrawiam

Dietetyk, psychodietetyk. Członek Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety