Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 2 8 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy powinnam wyeliminować karmienie piersią?

Moja córka ma obecnie 7 i pół miesiąca. Karmiona jest piersią i je już posiłki stałe. W związku z tym mam pytanie, czy odpowiednio Ją karmię. Wydaje mi się, że zjada za dużo posiłków mlecznych ( tj. pierś), Pochciałabym zamienić Jej przynajmniej jeden posiłek z piersi na stały ( myślę o obiadku - obecnie zjada słoiczek 125g) Czy powinnam wyeliminować jej jakieś karmienie piersią i czy mogę zastąpić obiadkiem bez podawania piersi przed nim? Na wadze przybiera dobrze.1x dziennie dostaje owoce.
KOBIETA, 13 LAT 10 miesięcy temu

Karmienie piersią

Karmienie piersią przynosi wiele korzyści - zarówno mamie, jak i dziecku. Obejrzyj film i dowiedz się więcej na temat naturalnego karmienia maluszka.

Maria Jagiełło Dietetyk, Łódź
51 poziom zaufania

Oczywiście, że na obiad może dostać produkt stały tj. Zupkę warzywną z mięsem z indyka lub królika. Powoli może Pani odstawiać dziecko od piersi i na razie wystarczy 2 razy dziennie, a następnie 1 raz dziennie. 9-12 miesięcy to koniec karmienia, bo potem pojawią się u Pani w organizmie zbyt duże niedobory. Pozdrawiam

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety