Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!
Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.
Do polepszenia smaku stosuje się między innymi białko sojowe, kaszę mannę i skrobię. Dlatego też produkty drobiowe mogą zawierać składniki, które Pan wymienił.
Witam,
Producenci dodają czasem do tego typy wyrobów gluten, soję czy też nabiał- zatem należy bardzo dokładnie czytać etykiety kupowanych parówek oraz szynek.
Pozdrawiam,
Paulina Brzuskiewicz
www.psychodietetyk.org
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy produkty light zawierają rakotwórczy aspartam? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Czy produkty wegańskie są zdrowsze? – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Spożywanie sera podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Czy drożdże spożywcze zawierają gluten? – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- W jakich produktach nie ma glutenu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Produkty pozbawione glutenu – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Produkty żywnościowe zapewniające uczucie sytości – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Białko i nabiał a odchudzanie – odpowiada Anna Porada
- Czy dziecko na diecie bezglutenowej może jeść kurczaka? – odpowiada Mgr Monika Frank
- Czy bawarka zawiera gluten? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Jak czytać etykiety, aby uniknąć alergenów?
Rozpoznawanie słów oznaczających alergeny Rozszyf
Zamieniając nabiał na soję, możesz zmniejszyć ryzyko raka okrężnicy o 44 proc.
Dyskusje na temat potencjalnego wpływu nabiału na
Dlaczego warto czytać etykiety produktów spożywczych?
Wchodzisz do sklepu. Chcesz zrobić drobne zakupy,