Zapytaj lekarza

1 , 0 1 7 , 5 4 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie
Dr Anna Brinken Dietetyk, Szczecin
68 poziom zaufania

Większośc produktów żywnościowych jest naszpikowana chemią. Wybieramy te, które mają jej najmniej. Najlepiej eko, ale niekoniecznie. Przy miażdżycy należy oznaczyć homocysteinę. Jeśli jest ponad normę lub blisko górnej granicy trzeba wprowadzić suplementację wit. z grupy B ze szczególnym uwzględnieniem wit. B6, B12 i kwasu foliowego. Do tego wit D3+wit. K2. Czerwone mięso najlepiej 1 x w tygodniu lub w małych ilościach częściej. Czerwone mięso należy wykluczyć przy zwiększonym ryzyku nowotworu lub w chorobie nowotworowej.Obowiązuje dieta zdrowa, właściwie zbilansowana, nie zakwaszająca http://zdrowadieta.szczecin.pl/

Dietetyk z ponad 20-letnim doświadczeniem. Prowadzi Gabinet Dietetyczny SanusDiet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy