Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wynik świadczy o skłonności do alergii. Trzeba szukać dalej - warto zrobić badanie na obecność pasożytów.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Skaza białkowa u dziecka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Skaza białkowa u niemowlaka – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Swędzące krosty na całym ciele - jak je leczyć? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Skaza białkowa u dziecka od narodzin – odpowiada Milena Lubowicz
- Biegunka z krwią a skaza białkowa – odpowiada Lek. Iwa Dziedzic
- Jak objawia się skaza białkowa u niemowlaka? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Skaza białkowa a karmienie niemowlaka - co robić? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Jak leczyć skazę białkową u dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ból brzucha u 5,5-letniego dziecka ze skazą białkową – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Jakie mięso można wprowadzić do diety dziecka ze skazą białkową? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Skaza białkowa u niemowląt - przyczyny, objawy, leczenie, karmienie piersią
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, które
Alergia pokarmowa - charakterystyka, przyczyny, symptomy, alergia na białko, leczenie
Alergia pokarmowa to przypadłość, która dotyka cor
Skaza białkowa - atopowe zapalenie skóry, objawy, karmienie piersią, leczenie
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, która