Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Witam Pana,
zdecydowanie lepszym i zdrowszym rozwiązaniem będzie jedzenie warzyw lub przygotowanych na parze. Pod wpływem bardzo wysokich temperatur niektóre właściwości warzyw mogą być utracone a dodatkowo podczas smażenia warzywa wchłoną zbędny tłuszcz. Może Pan ewentualnie delikatnie je podsmażyć na oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia lub oleju rzepakowym.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Jak się robi omlet żeby był zdrowy i dietetyczny? – odpowiada Mgr inż. Agnieszka Wojciechowska
- Odchudzanie a spożywanie mieszanki warzyw na patelnię – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Spożywanie smażonego mięsa podczas kandydozy – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy warzywa z zupy, np. korzeń pietruszki, seler, są pełnowartościowe? – odpowiada Mgr Monika Witczak
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak łączyć warzywa? – odpowiada mgr Michał Wrzosek
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
artykuły
Częste jedzenie frytek a konsekwencje dla zdrowia
Badania na całym świecie skupiają się coraz części
Jak utrzymać formę podczas kwarantanny? Oto 6 prostych sposobów na zrzucenie zbędnej wagi
Raczej niewiele osób może się pochwalić tym, że ep
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so