Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 5 8 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy stosowanie leków Propranolol i Kaldyum wpływa na wynik TSH?

Od miesiąca biorę Propranolol (2x5mg) i Kaldyum (1x600mg) w związku z kołataniami serca, niemiarowym rytmem i napadową tachykardią. Moje ostatnie wyniki to: TSH 7.16 (norma 0.27-4.2), fT4 17.82 (12-22), ft3 5.88 (3,1-6,8). Zawsze wynik badania TSH był w normie, czy zatem branie tych leków mogło wpłynąć na wynik TSH? Lub odwrotnie, czy mimo dobrych wyników już wcześniej mogłam mieć problemy z tarczycą, badanie mogło tego nie ujawnić i z tego mogą wynikać moje problemy z pracą serca od kilku lat?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Koronarografia

Koronarografia to zabieg kardiologiczny. Na czym on polega? Kiedy należy go wykonać u pacjenta? Na te pytania odpowiada ekspert - kardiolog dr Piotr Gryglas.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy