Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 2 7 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy tarczyca mogła powodować poronienia?

witam, mam 36 lat, jestem po 3 poronieniach (2009r, 2012r, 2016-lipiec), nie bralam pod uwage tarczycy, ale moze??? zrobilam wyniki i oto one: TSH: 3,18 (norma 0,27-4,2) FT3: 4,93 (norma: 3,10-6,80) FT4: 19 (norma: 12-22) a/TPO: 17,6 (norma: <34) Niby w normie, ale moze TSH za wysokie? Czytalam ze przy zajsciu w ciaze powinno byc nie wieksze niz 1??? USG tarczycy nie robilam, ale chyba zrobie? Prosze o rade.
KOBIETA, 37 LAT 10 miesięcy temu

Poronienie

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Nie sądzę aby problemy z tarczycą których nie ma miały spowodować poronienie. Konieczne są badania wy kierunku zespołu antyfosfolipidowe go. Proszę zgłosić się do lekarza hematologa lub Reumatologa. Przydałoby się także wykonać badanie nasienia u partnera

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety