Czy to alergia na pieczywo?

Witam! Kilka miesięcy temu przerzuciłam się z zwykłego chleba na chleby ryżowe, np. firmy sonko. Po ok 2 tygodniach moje czoło, dekolt itd. były całe wysypane trądzikiem (a mam już 30 lat). Przestałam jeść ten chleb i trądzik prawie zaniknął, przerzuciłam się wówczas na chleb razowy. I po jakimś czasie znowu to samo. Czy to znaczy, że mogę być uczulona na jakiś składnik tych chlebów? Na ziarno? O co może chodzić?

KOBIETA ponad rok temu

Jakie zwierzę będzie odpowiednie dla alergika?

Kochasz zwierzęta, ale zdiagnozowano u ciebie alergię? Spróbuj wybrać takiego pupila, który nie będzie działał uczulająco. Miłośnicy kotów powinni wybrać nevę masquarade lub kota syberyjskiego. Sprawdzą się także rasy gubiące mniej sierści, między innymi devon rex lub cornish rex. Istotny jest też kolor ? mniej uczulający będzie biały pupil.

Witam,

Pojawianie się zmian skórnych po spożyciu wymienionych produktów oraz ich ustępowanie po odstawieniu domniemanych źródeł alergenów sugeruje alergię. Wskazana konsultacja alergologiczna - wizyta, podczas której lekarz zbierze dokładny wywiad i zbada Panią.

Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty