Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę się zapisać na moim portalu na wizytę w którejś poradni najbliżej pani muszę to zobaczyć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego od 5 lat na moim ciele pojawiają się czerwone plamy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może mieć wpływ na pojawianie się wysypki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać krostki podobne do pokrzywki? – odpowiada Lek. Karolina Meszek
- Czy zagraża mi ptasia grypa? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co oznaczają te krosty na skórze dziecka? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Alergia na zmiany temperatury? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Dlaczego na ciele nagle pojawia się pokrzywka? – odpowiada Naturopata Fitoterapeuta spec medycyny naturalnej Mariusz Bek
- Co mogą oznaczać swędzące krostki na całym ciele? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wysypka na kolanach, udach i łokciach – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy moje plamy mogą oznaczać świerzbowiec? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Uwaga na barszcz Sosnowskiego. To jedna z najbardziej niebezpiecznych roślin w Polsce
Nazywany jest również "zemstą Stalina". Niektórzy
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest
Uwaga na termofory. Mogą być niebezpieczne dla zdrowia
W zimie chętnie je stosujemy. Są ciepłe i długo tr