Zapytaj lekarza

1 , 0 1 7 , 5 2 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy w tym wypadku są to przeciwwskazania do zabiegu mastopeksji?

Witam, Mam pytanie odnośnie wyników badań poniewaz jestem przed zabiegiem chirurgicznym, który zaplanowany jest na lipiec. Mam zdiagnozowaną śladową niedomykalność zastawki trójdzielnej i mitralnej oraz często tachykardie ( ok 130 w spoczynku). Zdiagnozowano przebytą mononukleozę oraz spory deficyt wit B12 i D. Aktualnie jestem po 5 dawkach hydroksokobalaminy domięśniowo. Wyniki krwi: Morfologia ogólna OK oprócz lekkich odstapien od normy: Erytrocyty 5,07 (4-5) MCV 80 (80-92) MCH 25 (27-32) MCHC 31,5 (32-38) plytki krwi 253 (130-350) INR 0,79 (0,9-1,2) Wskaznik protrombinowy 122 % (80-120) Czas protrombinowy10,7 (10,7-14,3s) D Dimery 198,41 (0-500) Cholesterol całkowity 202,6 (120-200) HDL met bezp 72,3 (35-75) LDL 119 (66-130) Trójglicerydy 57,3 (36-156) Miewam dusznosci (zwiazane ze stresem) oraz uczucie ciezkosci na klatce piersiowej ale bylam diagnozowana ECHO serca oraz Holter bez znacznych zmian. Czy w tym wypadku są to przeciwwskazania do zabiegu mastopeksji? Czy powinnam stosowac jakiś suplement na obniżenie cholesterolu oraz wyrównanie INR czy powina zostac poszerzona diagnostyka? MCV, MCH, MCHC zawsze były poniżej normy. Lekarz stwierdził, ze taka moja natura. Badam krew ok 2 razy w roku. Z góry dziękuję za odpowiedź
KOBIETA, 27 LAT 3 miesiące temu
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy