Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
jak ma objawy alergii na mleko np skórne lub jelitowe- to wynik jest jeszcze niewiarygodny. u małych dzieci może być ujemny
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Badania w kierunku alergii na mleko – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy możliwa jest alergia na mleko krowie u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podejrzenie uczulenia na mleko krowie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznacza wynik badania u dziecka z alergią? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Objawy alergii na mleko krowie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na mleko krowie u 59-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Częste chorowanie u 4-latka a alergia na mleko – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy laktoferyna może być stosowana u dzieci z alergią na białka mleka krowiego? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Alergia na mleko krowie i jaja – odpowiada Piotr Pilarski
- Panel alergiczny a uczulenie na psa – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Probiotyki w alergii
Alergię nie bez przesady można nazwać „epidemią XX
Alergia u niemowląt
Alergia niemowlaka martwi każdą mamę. Po narodzina