Kobieta , 31 lat Czy powinnam udać się do endokrynolog a?tsh 2,40 (0.25-5.00, IU/ml), ft3 3.01 (2.60-5.40 pg/ml), ft4 1.1 (0.8-1,5 ng/dl), dodam że wypadają mi włosy, sucha skóra, potliwość, kolatanie serca, problem ze zrzucenie kg,brak ochoty na seksu,lamliwe paznokcie, problem z nabietaniem powietrza, zimno przed snem, nerwowosc, bole migrenowe, nieregularne cykle,31l,
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
Zaufany specjalista Umów wizytę
Edytuj odpowiedź

Dzień dobry,

jak Pani sama widzi badania są w normie. Dlatego radziłbym wizytę u psychoterapeuty,
bowiem symptomy, które Pani opisuje są charakterystyczne dla skutków chronicznego negatywnego stresu. Ponieważ ten rodzaj stresu może wywołać różne choroby i np. nerwicę lękowę z objawami somatycznymi radziłbym udać się jak najszybciej do
psychoterapeuty aby temu zaradzić
Pozdrawiam i życzę zdrowia

 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie hormonów tarczycy – TSH to skrócona nazwa hormonu tyreotropowego. Hormon TSH wydziela przysadka mózgowa. TSH oddziałuje na tarczycę – pobudza ją do produkcji innych hormonów: Kołatanie serca – Kołatanie serca nie ma jednej określonej definicji. Można o nim mówić, gdy serce bije nadmiernie, zwiększona jest częstotliwość jego uderzeń lub też gdy częstość uderzeń serca jest nieznacznie zmieniona, a pacjent odczuwa je jako nadmierne. Zazwyczaj serce bije w tempie 60-100 uderzeń na minutę, ale u osób, które regularnie ćwiczą lub przyjmują leki spowalniające bicie serca tempo spada do mniej niż 55 uderzeń na minutę.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: