Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
jeżeli stosowanie leków nie wywołuje u Pani efektów ubocznych ( np. biegunka) to może je Pani stosować.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to również może powodować objawy nietolerancji? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jakie wyniki badań mogą świadczyć o nietolerancji laktozy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Nietolerancja laktozy a skuteczność tabletek antykoncepcyjnych z laktoza w składzie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy nietolerancja laktozy minie? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy produkty bez laktozy są zdrowsze od tych z laktozą? – odpowiada
- Czy osoba z nietolerancją laktozy nie może przytyć? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Produkty mleczne bez zawartości laktozy – odpowiada Prof. dr hab. Jarosław Leszczyszyn
- Czy mój organizm toleruje laktozę? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Przy nietolerancji laktozy można jeść majonez? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Objawy nietolerancji laktozy u niemowląt – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
artykuły
Nietolerancja laktozy - przyczyny, objawy, rodzaje, dieta
Nietolerancja laktozy oznacza, że organizm nie pot
Probiotyki - dobroczynne mikroorganizmy w naszej diecie
W ostatnich latach zdecydowanie wzrosło zaintereso
Nietolerancja laktozy - charakterystyka, objawy, przyczyny, leczenie
Objawy nietolerancji laktozy mają związek z dolegl