Mam zgagę po chlebie, jest to możliwe? Czym mogę go zastąpić ?
Badania krwi - granulocyty
Granulocyty to rodzaj leukocytów, czyli białych krwinek. Chronią nasz organizm przed drobnoustrojami. Dowiedz się więcej szczegółów o granulocytach i dowiedz się jak analizować wyniki badań.
Oczywiście, że jest to możliwe. Zgaga jest niespecyficzna dolegliwością. Musi pan sam wydedukować co panu nie szkodzi. W przypadku utrzymywania się dolegliwości trzeba wybrać się do lekarza bo nie wykluczone, że ma pan refluks żołądkowo-przelykowy, a wtedy zgaga może pojawiać się po bardzo rożnych pokarmach.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zgaga po zjedzeni chleba na zakwasie – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to wrzody czy jakaś niestrawność? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dlaczego zawsze po jedzeniu chleba mam zgagę? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Silna zgaga po jedzeniu i zakażenie Helicobacter pyroli – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nieustająca zgaga u 39-latka – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jabłka, pomidory i chleb w diecie refluksowej – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Problem ze zgagą i pieczeniem w przełyku – odpowiada dietetyk Monika Bigoś
- Zgaga, ból w okolicach lewego żebra i gorzki smak w ustach – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Co wynika z tego badania endoskopowego? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Zgaga, puste odbijanie, bóle brzucha – odpowiada Lek. Paweł Baljon