Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Czy syn chodzi do dermatologa? Zapraszam na kons do Wojewódzkiej Poradni Dermatologicznej, Kurpińskiego 5
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Objawy atopowego zapalenia skóry – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Nawracające zmiany skórne u dziecka – odpowiada Mgr Katarzyna Pielak
- Czy można smarować tłuszczem zmiany skórne u dziecka z atopowym zapalenie skóry? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Zmiany skórne pod kolanami i w zgięciach łokci i 10-latki – odpowiada Piotr Pilarski
- Leczenie przy Atopowym Zapaleniu Skóry – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy mając atopowe zapalenie skóry można zastosować botoks na pachy? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Skóra atopowa u 2-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Jak pielęgnować skórę głowy przy atopowym zapaleniu? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Atopowe zapalenie skóry u 2-latka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Problemy ze snem i zmiany skórne u 14-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Czerwone plamy na nogach - najczęstsze przyczyny
Czerwone plamy na nogach nie tylko nieestetycznie
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest
Świerzbiączka - przyczyny, typy choroby, objawy i leczenie
Świerzbiączka jest nazwą odnoszącą się do dermatoz