Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.w.g mojej wiedzy badania alergii na leki wykonuja tylko osrodki specjalistyczne
polecam p.drMazurek WIM Warszawa Szaserow
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy możliwy jest wstrząs anafilaktyczny? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wynik badania VNG błędnika do analizy – odpowiada Piotr Jurczyk
- Czy podczas stosowania Azycyny można przyjmować leki na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można łączyć leki na alergię i SSRI? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jaki jest powód pokrzywki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Ból w klatce piersiowej a alergia na leki – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Czy przepisany lek wywoła alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy są potwierdzone przypadki uczulenia na probiotyki? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Alergia na salicylany a leki przeciwbólowe – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy mogę się jednak zaszczepić przeciw COVID? – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
artykuły
Uczulenie na penicylinę
W grupie penicylin wyróżnia się różne jej rodzaje.
Alergia na leki - przyczyny, objawy, domowe sposoby i leczenie
Alergia na leki to nieprawidłowa, niespodziewana r
Wstrząs anafilaktyczny (anafilaksja) - przyczyny, objawy, leczenie
Anafilaksja to ciężka, zagrażająca życiu reakcja a