Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
W trakcie leczenia onkologicznego należy zwrócić uwagę, by dieta zawierała odpowiednią ilość energii. Należy zapobiegać nadmiernej utracie masy ciała, która może pojawić się w trakcie leczenia.
Dieta powinna zawierać pełnowartościowe białko, odpowiednią ilość cukrów, kwasy tłuszczowe, w tym wielonienasycone (np. omega 3), witaminy i minerały (cynk, selen, miedź, magnez, mangan).
Zaleca się zwiększone spożywanie witaminy A, C i E, które usuwają szkodliwe rodniki tlenowe.
Dzień dobry.
Zakwaszanie organizmu dietą to mit. Polecam mój wpis: http://instytutzdrowegozywienia.blogspot.com/search/label/rak
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka jest dieta na trądzik? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Dieta dla osoby z chorobą Hashimoto – odpowiada Mgr Justyna Marszałkowska-Jakubik
- Dieta a wytrzymałość włosów – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Dieta u 40-letniej osoby chorej na białaczkę limfatyczną – odpowiada Mgr Joanna Śledziona
- Zerwanie mięśnia Achillesa i sposoby leczenia – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Jaka dieta jest wskazana po rekonstrukcji więzadła Achillesa? – odpowiada Lek. Tomasz Kowalczyk
- Jaka jest optymalna dieta przy raku prostaty? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy któryś ze składników suplementu diety może negatywnie wpłynąć na antykoncepcję? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Uzupełnianie niedoborów suplementami witamin – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dieta oczyszczająca organizm z toksyn – odpowiada dietetyk Monika Bigoś