Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak pozbyć się uczucia przytkanego nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza takie drętwienie nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie suchości, obrzmienia i podrażnienia śluzówki nosa oraz biały, gęsty i lepki śluz w nosie – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego ciągle mam wydzielinę z nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co znaczy narośl na górnej części dziurki od nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Alergiczny nieżyt nosa i przeziębienie – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Zmiany skórne u matki i dziecka po przygarnięciu kota – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może być przyczyną zatkanego nosa u syna? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Nieżyt nosa i spływająca wydzielina z nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Pieczenie w oczach i czerwone brzegi powiek – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach