Dlaczego mam wyższy poziom cukru we krwi na czczo?

Witam, chciałabym się dowiedzieć dlaczego mam wyższy poziom cukru we krwi na czczo, pomimo że bardzo ograniczyłam spożywanie cukru, a nawet można by rzec że go wyeliminowałam. Wcześniej jak jadłam słodycze i nie zwracałam uwagi na spożywanie cukru, miałam nie więcej niż 89 mg/dl, a jak wyeliminowałam cukier mam 101mg/dl. Pozdrawiam.
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Rola układu odpornościowego

Układ immunologiczny odgrywa niesamowicie ważną rolę w naszym organizmie. Przede wszystkim chroni przed szkodliwym działaniem drobnoustrojów. Lek. med. Barbara Jerszyna wypowiada się na temat roli układu odpornościowego.

Witam serdecznie,

na wyniki cukru na czczo nie mają wpływu jedynie spożywane cukry zawarte w słodyczach. Być może Pani ogólna dieta nie jest właśiwa i spożywa Pani produkty, które mają wysoką zawartość cukrów. Podwyższony cukier może mieć także podłoże genetyczne.
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana to można mi wysłać swój przykładowy jadłospis a ja chętnie zerknę i odpowiednio skomentuje a może wskażę ewentualne błędy.

kontakt: joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty