Czy jest to normalne, że zjadam sporo jedzenia, spokojnie ponad 3000 kcal i nie tyję. Nadal mam 58 kg. Może to kwestia wieku i metabolizmu - mam 20 lat.
Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witam! Na naszą masę ciała wpływa wiele czynników. Mogą to być m.in.uwarunkowania genetyczne i środowiskowe. Możliwe, że w Twoim organizmie przemiany metaboliczne zachodzą szybko. Z drugiej strony możesz mieć większe zapotrzebowanie na energię, a Twoja dieta dostarcz jej za mało (dlatego nie tyjesz). Zapraszam również na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dostarczanie organizmowi dużej ilości kcal – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska
- 50 kg wagi przy 175 cm wzrostu u 22-latka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Stosowanie diety 1800 kalorii a szansa na utratę wagi – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co znaczy to utrzymywanie się wagi na tym samym poziomie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Kaloryczność diety a waga – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ile kalorii dziennie dostarczać organizmowi? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Spalanie kalorii a tycie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ilość kalorii dziennie powinna spożywać 14-latka? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Zapotrzebowanie na kalorie u 22-latki – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zapotrzebowanie kaloryczne dla 28 latki pracującej fizycznie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska