Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proponuję konsultację laryngologiczną. Jeżeli bez zmian to prawadopodobną przyczyną duszności jest nerwica
ja alergie lecze psychoterapia.odpowiedź na portalu niewiele pomoże,polecam konsultacje u DOŚWIADCZONEGO TERAPEUTY.pozdrawiam serdecznie Violetta Ruksza
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy w astmie ciężkiej możliwe jest odczulanie? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Katar, swędzenie oczu i kichanie – odpowiada Małgorzata Panek
- Łaskotanie i drapanie w gardle oraz duszności – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Stosowanie Ventolin a alergia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Duszności alergiczne (dychawka) - jak całkiem ją wyleczyć ? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Czy leki na astmę muszę przyjmować cały rok? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Napady duszności a problemy z krtanią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ryzyko wystąpienia astmy przy alergii na kurz i trawę – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Czas trwania odczulania na trawy, chwasty i zboża – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Astma i alergia i częste duszności – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska