Gniotący ból w klatce piersiowej u 25-latki

Mam 25 lat i . jestem uczulona na wiele rzeczy miedzy innymi na orzechy wloskie. Dwa dni temu bylam na kolacji na miescie ,po zjedzeniu dania w ktorym jak sie pozniej okazalo byly orzechy poczulam mega bol w klatce piersiowej,taki gniotący jak rowniez w plecach . Do tego towarzyszyly mi zawroty glowy silne niemal prowadzace do omdlenia. Mija juz 3 dzien i objawy nie ustepują. Czy to mozliwe ze przezylam wstrzas anafilaktyczny? Czy to moze nadal mi zagraza? Co powinnam zrobic?
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty