Przechowywanie grzybów
Spożycie białka jest zależna od aktywności fizycznej którą Pan podejmuje, nie można jednoznacznie stwierdzić jakie jest Pana zapotrzebowanie bez dokładnego wywiadu żywieniowego oraz informacji dotyczących stanu zdrowia.
Pozdrawiam
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado
W polskich normach zaproponowano ilość 1g na kg/mc/d, która należy traktować jako najniższa, dopuszczalna wartości spożycia białka.
Spożycie powinno być dopasowane do aktywności fizycznej, masy ciała, stanu fizjologicznego i wieku itp.
Pozdrawiam serdecznie,
Paulina Roziewska
http://dietetyka-medyczna.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy stosowanie białka negatywnie wpływa na libido? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy twaróg kupowany w plastikowych opakowaniach jest niezdrowy? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy można stosować suplementy cały czas? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jakie trzeba robić przerwy w braniu Osteovitu? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Po co stosuje się żywienie medyczne? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaki jest powód zmniejszenia cukru po wypiciu piwa? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy osoba pijąca duża ilość kawy powinna stosować magnez i witaminę D3? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy można chodzić na siłownię rok po ostrym zapaleniu trzustki? – odpowiada Prof. dr hab. Jarosław Leszczyszyn
- Co zrobić z obwisłym ciałem po odchudzaniu? – odpowiada Mgr Paulina Zdanowicz
- Czy po operacji mogę ćwiczyć w domowej siłowni? – odpowiada Mgr Marianna Hall
artykuły
Jak walczyć z nadciśnieniem? (Prezentacja edukacyjna)
Walka z nadciśnieniem - charakterystyka Nadciśnie
Na co zwrócić szczególną uwagę w codziennej diecie pacjenta onkologicznego?
Artykuł sponsorowany Pacjenci onkologiczni wymaga
Targi Twoje Zdrowie i Uroda 17-18.09.2016
W dniach 17 i 18 września 2016 w Pałacu Kultury i