Kobieta , 27 lat Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy badań krwi, szczególnie interesuje mnie interpretacja wyników dotyczących krzepnięcia krwi, ponieważ często pojawiają mi się bez konkretnej przyczyny siniaki na rękach, dłoniach i nogach(również na kolanach), a także krwawienie z dziąseł. Moje wyniki: Czas protrombinowy 11.2 (norma 8-12); Wskaźnik protrombinowy 94 (norma 80 do 120); INR 1.07 (norma 0.8 do 1.2); Fibrynogen 6.54 (norma 1.8-3.5); APTT 37.30 (norma 28-36). Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy Siniaki – Siniec powstaje na skutek pęknięcia drobnych naczyń pod powierzchnią skóry. Bardzo często przybiera różne odcienie. Któż z nas nie nabił sobie choć raz w życiu siniaka? Każdy, kto uprawia sport, boryka się z tym problemem.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: