Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 4 4 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników morfologii 59-letniego mężczyzny

Witam prosze o interpretacje wyników:ob-1 żelazo-54(mg/dl 60-175)cholesterol 211mg/dl (150-200) Rbc 4,57 10^12 4,5-6 ,RDW-CV 17,4% 11,5-14 , RDW-SD 47,7 fl 35-56 ,HGB 12,6 g/dl 13,5-18 HCT 37 % 42-55 Magnez 1,7mg/dl 1,7-2,4, Odczyn Biernackiego 1 PLT 290 10^9L 140-440 .
MĘŻCZYZNA, 59 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Wyniki wskazują na niedokrwistość prawdopodobnie z niedoboru żelaza. Obniżone OB może świadczyć o niewielkim odwodonieniu. Coś więcej możnabyłoby powiedzieć przy znajomości chorób towarzyszących? czy jakieś większe krwawienie w ostatnim czasie?

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety