Zapytaj lekarza

1 , 0 1 9 , 5 2 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania krwi i czy konieczna jest wizyta u lekarza?

Witam chciałbym dowiedzieć się czy moje wyniki - morfologii są dobre, czy powinna zgłosić się do lekarza: Nazwa Wartość Normy WBC tys./ul 5.0 4.0 - 10.0 LYM tys./ul 2.56 0.80 - 4.00 MONtys./ul 0.43 0.12 - 1.20 NEU tys./ul 1.89 [-] 2.00 - 7.00 BAS tys./ul 0.02 0.00 - 0.10 EOS tys./ul 0.1 0.0 - 0.5 LYM%% 51.5 [ ] 20.0 - 40.0 MON% % 8.7 3.0 - 12.0 NEU% % 38.0 [-] 50.0 - 70.0 BAS% % 0.4 0.0 - 1.0 EOS% % 1.4 0.5 - 5.0 RBC mln/ul 4.59 3.50 - 5.00 HGB g/dl 13.6 11.0 - 15.0 HCT % 42.1 37.0 - 47.0 MCV fl 92 80 - 100 MCHpg 29.6 27.0 - 34.0 MCHCg/dl 32.3 32.0 - 36.0 RDW% 11.2 11.0 - 16.0 PLT tys/ul 192 100 - 300 MPV fl 9.9 6.5 - 12.0 PCT % 0.190 0.108 - 0.282 PDW % 16.2 9.0 - 17.0
KOBIETA, 29 LAT 6 miesięcy temu
Lek. Paweł Szadkowski
92 poziom zaufania

Pani wyniki są w normie. Jedynie liczna neutrocytów jest nieznacznie obniżona, ale jeśli nie ma Pani żadnych objawów, np. nawracających infekcji bakteryjnych, nie stanowi to powodu do niepokoju.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy