Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 4 7 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wyniki badań krwi u 23-latki?

HCT-44,4%(35-47) RBC-4,57( 4.10-5.10) HGB-14,4(12.3-15.3) WBC-9,7(4.4-11.3) MCV-97.2(80-99) HCHC-32(32-37) MCH-31.5(27-35) RDW-CV-12.2(11-16) RDW-SD-45.3(37-54) PLT-272(154-386) MPV-9.9(9-13) PDW-16.6(9-17) PCT_0.269(0.108-0.282) P-LCC-105 PODWYŻSZONE(30-90) PLCR-38.7(13-43) ROZMAZ KRWI: LYM-2.8 MON-0.8 EOS-0.7 BAS-0.1 NEUT-5.4 ALY-0.1 LIC-0.6 [%]LYM-28.4(28-40) [%]MON-8.5(3-12) [%]EOS-6.9 PODWYZSZONE(1-5) [%]BAS-1.0(0.1) [%]NEUT-55.2(50-70) [%]ALY-0.7<2.0 [%]LIC-5.7 PODWYZSZONE<2.5
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TG

TG ? czyli trójglicerydy ? są estrami gliceroli i kwasów tłuszczowych. Są również podstawowym substratem energetycznym w organizmie oraz składnikiem tkanki tłuszczowej. Sprawdź czym grozi ich nadmiar ? czyli czym jest hipertriglicerydmia.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy