Jak interpretować wyniki badań na gluten?

Witam. Mam na imię Agnieszka robiłam badania na gluten i nie potrafię odczytać wyniku. P/c przeciw transglutaminazie tkankowej w klasie IgG (tTG IgG): wynik badania 4,5 U, oraz Gluten ( F79) -IgE swoiste : wynik <0,1 kUA/L. Proszę o pomoc
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

a jakie są objawy? wskazana wizyta u gastroenterologa i odpowiednia diagnostyka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty