Zapytaj lekarza

1 , 0 2 8 , 6 3 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wyniki badań TSH miesiąc po porodzie?

Dzień dobry, Proszę o interpretację wyników. Jestem miesiąc po porodzie, wyniki TSH 0,0665 (0,35-0,94 norma) FT3 2,05 (1,71-3,71 norma) FT4 1,25 (0,7-1,48 norma) Niepokoi mnie tak niski wynik TSH. Dodam, ze przed ciąża miałam stwierdzona chorobę hashimoto. Przed ciaza brałam euthyrox 75, w ciąży euthyrox 100, a po porodzie lekarz zalecił brać dawke 75 i zgłosić się na wizytę 3 miesiące od porodu. Badanie po miesiacu zrobiłam profilakt.Czy przy takich wynikach dawka 75 nie jest zbyt wysoka?
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Poród - kiedy należy udać się do szpitala?

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczna wizyta u lekarza prowadzącego leczenie wcześniej a występują jakieś objawy?

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy