Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?
Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.
O jaki dokładnie tłuszcz Pan pyta ?
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie powinny być proporcje spożywania węglowodanów, białka, tłuszczy w diecie 1000-1200 kcal? – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Co zrobić, aby w trakcie redukcji nie stracić mięśni? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Chęć przytycia a spożywanie suszonych owoców i orzechów – odpowiada Dr Anna Brinken
- Czy to możliwe, że nie tyję jedząc węglowodany? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Prawidłowe proporcje białka, tłuszczy i węglowodanów w diecie – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jakie powinny być proporcje podaży białka, węglowodanów oraz tłuszczy na diecie wegetariańskiej? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Ile dziennie w jedzeniu powinno znaleźć się węglowodanów i tłuszczy? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Olej roślinny a tłuszcz roślinny na etykietach produktów spożywczych – odpowiada Mgr Anna Zientalska
- Codzienna dawka węglowodanów, białek i tłuszczy – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jaka powinna być zawartość tłuszczy, węglowodanów, białek przy diecie redukcyjnej 1500 kcal? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
artykuły
Jak utrzymać formę podczas kwarantanny? Oto 6 prostych sposobów na zrzucenie zbędnej wagi
Raczej niewiele osób może się pochwalić tym, że ep
Śniadanie bogate w węglowodany zwiększa pewność siebie
W badaniach wykazano, że ludzie, którzy na śniadan
Dietetyczne pułapki
Jeśli dopiero niedawno dowiedziałaś/eś się o swoje