Jak ułożyć dietę do mojego trybu życia?

Witam. Jestem 41-letnią kobietą, 170cm i niestety między 90 a 97 kg waga zależy od dnia cyklu. Pracuję fizycznie w handlu, w różnych porach dnia, jak mam ranną zmianę zdarza się,że kończę pracę nawet o 18-stej, przerwa wynosi tylko 15 min, ostatecznie wychodzimy czasami nawet około północy. Pytanie mam takie jak ułożyć dietę dla kogoś kto nie bardzo może zachować odstęp 3-4 godz. między posiłkami,nie bardzo jest możliwość jedzenia 5 posiłków dziennie. Głównie chodzi tu o obiad.Pozdrawiam
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Fakty o zdrowiu - Olej z ryb może zapobiegać schizofrenii?

Witam Panią,
Widzę że jest Pani z Warszawy (tu przyjmuje pacjentów), więc najchętniej zaprosiłabym Panią na konsultację dietetyczną, na której wykonamy pomiary składu ciała i sprawdzę jak rozkłada się tkanka tłuszczowa w Pani ciele. Przeprowadzę również wywiad żywieniowy i zdrowotny oraz na tej podstawie dobiorę indywidualny jadłospis dzięki któremu poprawi się Pani sylwetka.
Należałoby brać posiłek do pracy, który wcześniej przygotuje Pani w domu. Poza pracą trzymałaby się Pani ułożonej diety.
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Witam serdecznie,
przy zmianowych godzinach pracy oczywiście także można rozplanować posiłki tak, by były w miarę regularne. Dokładne poznanie Pani stylu życia i szczegółów odnośnie możliwych przerw na pewno pozwoliłoby nam właściwie zaplanować jadłospis. Bez dokładnego wywiadu mogę jedynie dać kilka wskazówek, jak planować posiłki. Na pewno warto pamiętać o produktach typu np. owoce/warzywa/suszone owoce/orzechy/koktajle owocowe lub warzywne/kefiry naturalne, które w odpowiedniej porcji mogą być fajną przekąską na szybko. Jeśli chodzi o obiad to tu najlepiej sprawdza się dieta pudełkowa. Można przygotować sobie wcześniej proste posiłki, spakować w pojemniki i zabierać w danej formie do pracy. Wtedy nawet w czasie 15 minut zdąży Pani przekąsić coś zdrowego i pożywnego. Oczywiście bardzo ważny jest tutaj także prawidłowy dobór produktów spożywczych. Dodatkowo proszę pamiętać o właściwej ilości płynów każdego dnia. Także oprócz zaplanowanych dań warto zabrać ze sobą do pracy butelkę wody. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu on-line – chętnie pomogę.

Pozdrawiam
Sylwia Wychowałek
Mój Dietetyk Łódź/Łowicz
tel. 600 057 264
sylwia.wychowalek@mojdietetyk.pl

0

Witam.Po dokładnym wywiadzie jest możliwe ułożenie jadłospisu do stylu życia.Posiłek powinna brać Pani do pracy przygotowany predzej. Proponowałabym udać się do dietetyka który ułoży Pani dokładny jadłospis.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty