Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jedyne co mogę Pani zalecić, to konsultację z dermatologiem. Może Klinika Dermatologiczna na ul. Koszykowej w Warszawie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają plamy przypominające pęcherze na ciele dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co mogą znaczyć u mnie takie czerwone plamy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Suche plamy na nogach u dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwone, suche i łuszczące się uczulenie na pachach – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czerwone swędzące plamy z łuszczącym się naskórkiem – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Łuszczące się plamy na kolanach – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czerwone suche plamy na skórze policzków – odpowiada Mgr Karolina Łukaszewicz
- Czerwone plamy na twarzy u dziecka po kąpieli – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suche, czerwone plamy na powiekach – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Suche plamy na skórze twarzy u dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
artykuły
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
Jej twarz pokryła się bolesne strupy. Zlekceważyła poważną chorobę
Choroby skóry nie należą do najprzyjemniejszych, b
Dziennik covidowy. "Najgorsza była niepewność, ile to potrwa i kiedy się skończy"
Chorowałam na COVID 12 dni. Zaczęło się od bólu pl