Dieta śródziemnomorska a serce

Dieta śródziemnomorska dostarcza organizmowi odpowiednią ilość tłuszczu, energii, błonnika oraz wiele witamin i składników mineralnych. Zawiera dużo warzyw, owoce, ryby morskie, a główne źródło tłuszczu w tej diecie stanowi oliwa z oliwek. O jej wpływie na nasze zdrowie opowiada prof. dr hab. Zbigniew Gaciong, internista.

Witam,

najważniejsza jest regularność jedzenia, co 3-4 godziny tak, aby nie dopuszczać do spadku cukru we krwi. Ważne, aby wybierać produkty bogate w magnez, a także - aby produkty miały tzw. niski indeks glikemiczny. Listę produktów znajdzie Pan w internecie lub mogę ją Panu przesłać.
Zachęcam także do wypijania odpowiedniej ilości wody mineralnej.

Pozdrawiam
Ewa Ceborska
http://food-diet.pl/

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty