Błędy w dietach odchudzających
Witam Panią,
przy insulinooporności powinna Pani spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym zaś aby obniżyc cholesterol nalezy jeśc produkty bogate w płonnik, pełnoziarniste i spore ilości "dobrych tłuszczy" zawartych w rybach, orzechach, pestkach dyni słonecznika, tłuszczach roślinnych i awokado.
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana to układam indywidualne jadłospisy. Jest to możliwe po osobistej konsultacji - pacjentów przyjmuję w Warszawie lub jeżeli nie ma Pani możliwości dojazdu to przez internet.
Proszę się zastanowić czy nie warto zająć się problemem profesjonalnie.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta na odchudzanie i podwyższony cholesterol – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jak schudnąć 25 kg? Jaka dieta? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Jaka dieta, aby ćwiczenia były skuteczne? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Zawartość tłuszczy na diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Olga Wojtysiak
- Jaka dietę powinna zastosować osoba z insulinoopornością? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Wykluczenie cukrów z diety a odchudzanie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak ułożyć plan żywieniowy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zasady diety o niskim indeksie glikemicznym – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wafle ryżowe a dieta odchudzająca – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Dieta odchudzająca i ćwiczenia na orbitreku – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja
Anna Powierza opowiedziała o swojej chorobie. "Utyłam 35 kilogramów w kilka miesięcy"
Walka z insulinoopornością, której efektem może by
Babka płesznik - charakterystyka, właściwości, zastosowanie
Reguluje pracę jelit, wyrównuje poziom cukru we kr