Dieta kobiety w ciąży
Dzień dobry :)
W czasie odrobaczania dobrze unikać niektórych produktów w diecie:
- słodycze i słodkie przekąski (ciasta, pieczywo cukiernicze, bułki drożdżowe),
- miód, dżemy, cukier i produkty, które je zawierają,
- mleko, słodka śmietanka, słodkie jogurty,
- soki i słodkie napoje,
- produkty z białej mąki: pieczywo, makarony, pierogi,
- żywność przetworzona (zupy i sosy w proszku, żywność typu fast-food, gotowe dania w słoikach, konserwy),
- biały ryż,
- alkohol,
- słodkie owoce, np. banany, brzoskwinie, morele, owoce suszone, winogrona,
- produkty typu majonez, keczup, gotowe sosy.
Zapraszam do kontaktu i współpracy :)
Pozdrawiam,
Beata Bondyra
DIETOLOGIKA
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta przy zakażeniu drożdżakami – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Do jakiej grupy produktów zalicza się ketchup? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak skutecznie i łatwo odkwasić organizm? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dieta niskofosforanowa – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
- Jaka dieta na przytycie i przybór masy ciała? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Jaka dieta przy kamicy szczawianowo-wapniowej? – odpowiada Mgr Sławomir Kula
- Jaka dieta przy leczeniu Helicobacter pyroli? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Skuteczne leczenie kandydozy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaka dieta przy anemii i braku żelaza? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Jak schudnąć 20 kg w wieku 13 lat? – odpowiada Mgr inż. Anna Szymska