Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 7 7 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jaka jest interpretacja wyniku badania krwi u 4-miesięcznego dziecka?

Proszę o pomoc w interpretacji wyników - skierowanie dziecka (4 miesiące) na badanie z powodu częstych ulewań i krostek na policzkach. Za mało MCH, [%]NEUT, a za dużo LYM, [%]LYM, CPK: HCT 33,6% (33-39) RBC 4,51 (3,8-5,0) HGB 11,4 (10-13) WBC 10,5 (6-17,5) MCV 74,5 (73-109) MCHC 33,9 (26-34) MCH 25,3 (27-32) RDW-CV 13,3 (11,5-14,5) PLT 387 (210-560) MPV 11,1 (8-12) PDW 12,8 (9-17) P-LCR 34,2 (13-43) LYM 6,4 (1,5-3,5) [%]LYM 60,6% (20-45) MXD 5,6 (0,26-1,3) [%] MXD 5,6 (4-14) NEUT 3,5 (2,5-5,5) [%] NEUT 33,8% (45-70) Biochemia AspAT 42,7 (0-49) A1AT 19,1 (0-49) CPK 664 (24-195) Glukoza 82 (65-105)
MĘŻCZYZNA, 30 LAT ponad rok temu

Badania krwi - glukoza

Badanie glukozy we krwi jest bardzo ważne. Glukoza jest węglowodanem należącym do cukrów prostych i podstawowym związkiem energetycznym w naszym organizmie. Jej niedobór i nadmiar są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdź czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Aleksandra Witkowska
82 poziom zaufania

W powyższych wynikach nie widzę powodów do niepokoju. W tym wieku fizjologiczna jest przewaga limfocytów nad neutrofilami.

Jednocześnie przepraszamy za tak długi okres oczekiwania na odpowiedź ze strony portalu abczdrowie.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy