Fakty o zdrowiu - Preparaty ziołowe mogą być szkodliwe dla zdrowia
Proponuję udać się do dietetyka. W czasie wizyty będzie można ustalić najbardziej odpowiednią dietę.
Olej lniany jest doskonałym źródłem kwasów omega 3, trzeba jednak pamiętać, by go nie podgrzewać! Oliwa jest bardziej uniwersalna, można na niej szybko podsmażać. Dobrymi olejami są także rzepakowy oraz kokosowy, który można podgrzewać do wysokiej temperatury, bez szkody na jego składzie, więc świetnie nadaje się np. do pieczenia.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy olej kokosowy powoduje wzrost złego cholesterolu i wpływa na rozwój miażdżycy? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy oleje rafinowane są zdrowe? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Korzystanie z basenu podczas diety – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Wysoki wzrost u dziewczyny – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Czym zastąpić masło? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy ten olej jest zdrowszą alterantywą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
artykuły
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Kwas palmitynowy - właściwości, zastosowanie i występowanie
Kwas palmitynowy to związek organiczny, który nale
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so