Jakie produkty należy wybrać pod kątem testów alergicznych?

witam mam pytanie moja corka bedzie miała teraz testy z produktow i alergolog mi kazał przyniesc np jajko ugotowane ziemniak tylko nie wiem w jakiej ilosci i jakie mam mleko zaniesc ugotowane krowie normalnie ? i 20 produktow mam przyniesc i nie wiem jakie bo kazał mi wybrac poprosze o odpowiedz
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty