Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
niech pani napisze na mój darmowy portal www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre . jestem Alergologiem będziemy myśleć. wyniki można tam wysłać i gadać dlugo
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć katar u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Gęsty zielony katar u alergicznej dziewczynki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przezroczysty katar u 4-latka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Skąd kaszel i katar u dziecka, jeżeli to nie alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Katar tydzień po usunięciu trzeciego migdała – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy można podawać dziecku tak długo Nasonex? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie testy alergiczne będą odowiednie w tej sytuacji? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co może być przyczyną kataru u córki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jakie badania przy nawracających infekcjach górnych dróg oddechowych? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy takie wyniki są niepokojące? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M
Ile tak naprawdę wiemy o katarze siennym?
Alergiczny nieżyt nosa Większość z nas cieszy się
Katar u dziecka - dobry sposób na katar, domowe sposoby
Katar - rysunek jest najczęściej wywołany przez wi