Witam. Chciałbym się spytać o porównanie/bezpieczeństwo-skutki uboczne długotrwałego stosowania ksylometazolinu a steroidów w przewlekłej alergii.
Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Muszę wiedzieć więcej dokładnie jakie to schorzenie astma? nieżyt nosa??
zachęcam do kontaktu na www.telemedi.co Tomasz grzelewski
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie są skutki uboczne długotrwałego stosowania ksylometazolinu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy od alergii i spływającej wydzieliny mogę mieć uczucie zatkanych uszu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Skutki uboczne długotrwałego stosowania środków antykoncepcyjnych – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia - pomocy – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Alergia, astma? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Spływająca wydzielina z nosa do gardła – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy astma oskrzelowa może występować bez świstów i kaszlu? – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Alergia i astma a picie naparu z czystka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy można podawać jajka dziecku które ma alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Przewlekły kaszel i katar. Czy to alergia? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak