Drgawki gorączkowe - kiedy i jak je leczyć?
Kiedy pacjent ma wysoką temperaturę, mogą u niego pojawić się tzw. drgawki gorączkowe. Jak sobie z nimi radzić? Obejrzyj filmik i dowiedz się więcej na ten temat.
Witam Panią. Myślę, że właściwym specjalistą do ustalenia Pani zdrowej diety może być lekarz u którego bywa Pani na wizytach i który zleca badania i zna wyniki Pani badań. Innym specjalistą, z którym może się Pani konsultować jest dietetyk. Obie opcje wymagają kontaktu bezpośredniego. Pozdrawiam Panią
http://piotrantoniak.pl/
Dzień dobry,
smalec ze względu na wysoką zawartość cholesterolu nie jest zalecany w codziennej diecie. Natomiast oliwę może Pani zastąpić naszym krajowym olejem rzepakowym, który może być także używany do smażenia.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jakie tłuszcze stosować w diecie u osoby chorej na miażdżycę? – odpowiada Dr Karolina Janion
- Czy smalec jest mniej zdrowy od oleju rzepakowego? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty w diecie osoby chorej na miażdżycę? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Zamiana masła na olej – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Czy to mogą być początki miażdżycy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka