Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie.
Niestety bez badania lekarskiego nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi na Pani pytanie.
Jeżeli astma została już wykluczona to powinna Pani raczej załozyć że nie ona jest przyczyną dolegliwości.
Może warto udać się do kardiologa w celu weryfikacji odczuwanych kołatań serca.
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Bóle pleców i duszności – czy to astma? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Astma – problem z diagnozą – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Astma czy duszności na tle nerwowym? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy to jest astma wysiłkowa? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Astma oskrzelowa - czy to prawidłowa diagnoza? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Astma oskrzelowa i silany atak – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Rozpoznanie astmy oskrzelowej na podstawie testów alergicznych – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Astma wysiłkowa u dzieci – odpowiada Lek. Anna Syrkiewicz
- Paraliżujący strach i astma oskrzelowa – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Dawca szpiku a astma oskrzelowa – odpowiada Renata GrzechociĹska
artykuły
Spirometria w diagnostyce chorób obturacyjnych
Trwa 10-15 minut i jest jednym z najprostszych a z
Wybudza ze snu między trzecią a piątą nad ranem. Od objawów do diagnozy mija siedem lat
Eksperci alarmują: w Polsce nadal jest gigantyczny
To choroba 4 mln Polaków. Nowe badania wskazują, że nieleczona astma zwiększa ryzyko zawału i udaru
Nowe badania opublikowane na łamach "Journal of th