Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie,
proszę stosować kremy z filtrem 50 oraz w okresie letnim tabletki z B-karotenem.
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Leczenie i powstrzymanie alergii na słońce – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Pielęgnacja cery naczynkowej – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Domowa pielęgnacja cery naczynkowej – odpowiada Mgr Karolina Łukaszewicz
- Stosowanie Doxycykliny a ekspozycja na słońce – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia skórna na pierwsze promienie słoneczne – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Czy kwas hialuronowy w kosmetykach może powodować obrzęk i alergię? – odpowiada Lek. Katarzyna Mudel
- Ochrona przed słońcem a kuracja Izotekiem – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Swędząca wysypka na zgięciach łokciowych – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Co stosować na wysypkę na słońce? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Krostki na dekolcie po wyjściu na słońce – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
artykuły
Przed jakim promieniowaniem powinniśmy chronić skórę?
Słońce emituje promieniowanie elektromagnetycz
Ochrona przeciwsłoneczna twarzy z NIVEA Face UV
Informacja prasowa Nivea Złociste promienie sło
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer