Zupa krem z porów
Masz ochotę na coś dobrego i zdrowego? Spróbuj sycącej, kremowej zupy z porów. Przepis i instrukcje wykonania potrawy znajdziesz w naszym filmie. Smacznego!
Witam, właściwości kurkumy dodanej do zupy zostaną zachowane. Ważne, aby nie gotować kurkumy zbyt długo, czyli dodać na koniec gotowania.
Nie, kurkuma nie traci swoich właściwości. Do posiłków z kurkumą warto dodać ostre przyprawy np. czarny pieprz lub chilli, które wspomagają wchłanianie się kurkumy - wiele badań pokazało, że przyswajanie kurkumy zwiększa się w w takim towarzystwie.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Jogurty a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski
- Jakie oleje są zdrowe? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przyczyną zmian w sposobie wypróżniania może być zmiana diety? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Wysoki wzrost u dziewczyny – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Picie dwóch filiżanek kawy mielonej a wypłukiwanie magnezu z organizmu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Alergia na pszenicę a odpowiednia mąka – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy olej kokosowy powoduje wzrost złego cholesterolu i wpływa na rozwój miażdżycy? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
artykuły
Zupa z cukinii z kurkumą i czarnym pieprzem. Smaczny przepis
Uwielbiam lato i jesień za dostępność świeżych owo
Sól morska, pieprz czarny i cytryna - właściwości mikstury
Jeśli myślisz, że czarny pieprz i sól morska to zw
Kurkumina - właściwości, zastosowanie i źródła
Kurkumina to związek chemiczny pochodzący z kurkum