Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 4 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Leczenie samoistnego nadciśnienia tętniczego

Leczę się na nadciśnienie tętnicze samoistne. Biorę Leki Bisocard 5 mg, Indapen 2,5 mg. Wyniki. Cholesterol cał 215 mg- 200. HdL 36,2 mg. 30-75. LdL 136,mg. 66-130. %hdl w cholest cał 16,7%, powy 20%. Tróglicerydy 212mg. 40-160. Glukoza 84mg/dl, 70-99. CRP ilościowo 1,6mg , poniżej 6,0. Mam pytanie , czy wyniki są w normie ?
MĘŻCZYZNA, 48 LAT ponad rok temu

Skutki nadciśnienia tętniczego

Brak podjęcia działań leczniczych w związku z wystąpieniem nadciśnienia tętniczego może powodować nieodwracalne i ciężkie powikłania. Nie należy bagatelizować wystąpienia zbyt dużego ciśnienia ? z jakich powodów, wyjaśnia dr Piotr Gryglas.

MichaĹ Kurek
55 poziom zaufania

Szanowny Panie! Ma Pan zbyt wysoki poziom: cholesterolu całkowitego, cholesterolu LDL i trójglicerydów. Polecam wizytę u Pana lekarza rodzinnego celem omówienia zmiany stylu życia (zwiększenie aktywności fizycznej, regularny wysiłek, zmiany diety) oraz ewentualnego włączenia farmakoterapii. z poważaniem lek. Michał Kurek

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy