Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie- niektóre leki psychotropowe mogą wręcz pomagać złagodzić objawy AZS.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mam zrobić przy nawrocie AZS? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Lichenizacja - co to jest i czy ma związek z AZS? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czy AZS da się wyleczyć, jeśli dotyczy małego dziecka? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Tatuaż na udzie a AZS – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy AZS można się zarazić od zwierzęcia? – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Czy słusznie podejrzewam AZS u córki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy atopowe zapalenie skóry jest nieuleczalne? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Ciemnienie powiek przy AZS – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- W jakim wieku nasilają się i słabną objawy atopowego zapalenia skóry? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Czy AZS można całkowicie wyleczyć czy jedynie łagodzić objawy? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
artykuły
Atopowe zapalenie skóry - kosmetyki
Atopowe zapalenie skóry (AZS) uchodzi za schorzeni
Atopowe zapalenie skóry (AZS) - objawy, przyczyny, leczenie i profilaktyka
Atopowe zapalenie skóry (AZS) to przewlekła chorob
Jakich produktów unikać przy atopowym zapaleniu skóry?
Atopowe zapalenie skóry (AZS) to przewlekła i nawr