Mam za mało krwinek czerwonych? Czy to oznaka choroby czy tylko złej diety?
Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]
Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.
Witam.
Jeżeli chodzi o dietę to powinna zawierać głównie takie produkty jak jaja, mięso, owoce i jarzyny oraz u narządy miąższowe zwierząt np. wątroba. Wiązanie żelaza ułatwia witamina C dlatego powinno spożywać się produkty które ją zawierają.Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka dieta przy anemii u 16-latki? – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska
- Odpowiednia wartość poziomu hemoglobiny u 5-latki – odpowiada Eliza Gosławska
- Witaminy w leczeniu anemii – odpowiada Mgr Katarzyna Okręglicka
- Witaminy na zdrową skórę – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ryzyko przedawkowania witaminy A w ciąży – odpowiada Ewa Kozłowska
- Badanie morfologiczne - analiza wyników u dziecka – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Podwyższona bilirubina a dieta bezmięsna – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Niedobór żelaza a jedzenie szpinaku – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie mięsa można jeść przy leczeniu retinoidami? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak zwiększyć ilość żelaza? – odpowiada Redakcja abcZdrowie